Aybel Textielverf hitanshu-patel-9LgRPixEotk-unsplash

Veelgestelde vragen

 

Aybel Textielverf FAQ Hoeveel water manki-kim-12Kb5ynfxso-unsplash

Hoeveel water gebruiken bij meer zakjes?

Als je meer zakjes textielverf tegelijk gebruikt dan kun je minder water gebruiken. Als je in de wasmachine verft dan kun je de textielverf in het bakje van het hoofdwasmiddel gieten. Wanneer je meerdere zakjes textielverf tegelijk gebruikt en per zakje 25 cl water aanhoudt om de textielverf op te lossen, dan past de hoeveelheid water met verf en zout niet meer in het bakje van het hoofdwasmiddel.

Voor het oplossen van meerdere zakjes textielverf kun je per 25 cl water meerdere zakjes textielverf oplossen. Vier tot zes zakjes per 25 cl warm water is geen probleem. Het belangrijkste is dat er geen onopgelost poeder meer zichtbaar is.

Wil je meer water gebruiken, dan kun je de verfoplossing ook direct in de trommel gieten. Alleen voor wasmachines die voor aanvang van het wasprogramma beginnen met het afpompen van restwater is dit niet mogelijk. De verf wordt dan weggepompt voor het verven. Of jouw wasmachine begint met afpompen kun je goed horen als je de wasmachine aanzet. Bij twijfel kun je beter de verf oplossen in minder water.