Aybel Textielverf hitanshu-patel-9LgRPixEotk-unsplash

Veelgestelde vragen

 

Aybel Textielverf FAQ Met kwast opbrengen rhondak-native-florida-folk-artist-_Yc7OtfFn-0-unsplash

Kan ik de verf met een kwast gebruiken?

Voor stoffen die niet afneembaar zijn aangebracht kun je Aybel Textielverf ook met een kwast of plantenspuit gebruiken. Bijvoorbeeld vloerbedekking, meubels en stoffen wandpanelen zijn goed te verven met Aybel Textielverf.

Voor het aanbrengen met een kwast of plantenspuit kun je een zakje textielverf oplossen in ongeveer 0,5 tot 1 liter warm tot heet water. Zorg er voor dat er geen klontertjes meer in de vloeistof aanwezig zijn. Voeg ook zout toe (20-30 gram) en eventueel wat azijn (voor wol, polyamide/Nylon en zijde).

Deze verfoplossing kun je in een planten- of verfspuit gebruiken of met een kwast opbrengen. Na het opbrengen laat je de stof drogen en eventueel kun je nog een laag met Aybel Fiske opspuiten om de kleuren extra te fixeren tegen bijvoorbeeld zonlicht.