Aybel Textielverf hitanshu-patel-9LgRPixEotk-unsplash

Veelgestelde vragen

 

Aybel Textielverf FAQ Wasmachine niet schoon na verven oli-woodman-k9jqNlTMT8I-unsplash

Mijn wasmachine wordt niet meer schoon

Iedere wasmachine heeft een spoelprogramma dat na ieder wasprogramma wordt uitgevoerd. Tijdens het spoelen worden de zeep- en vuilresten schoongespoeld. Als de spoelfunctie van een wasmachine niet goed meer werkt kunnen er zeep- en vuilresten, maar bijvoorbeeld ook bacteriën in je wasgoed achterblijven.

Als je textielverf gebruikt in een wasmachine die niet goed meer spoelt, dan kan je wasgoed nog lang blijven verkleuren. Net als zeep- en vuilresten blijft er textielverf in je wasmachine achter als het spoelprogramma niet goed meer werkt.

Kalkaanslag kan vuil en textielverf eenvoudig opnemen en ook weer afgeven. Als er overmatig veel kalk in je wasmachine aanwezig is, dan kan dit een oorzaak dat de was niet meer schoon spoelt. Ook kan het gebeuren dat er een sok of ander klein kledingstuk in de leidingen of reservoirs van je wasmachine terecht komt. Ook pluisjes van wollen truien kunnen in de machine achterblijven.

Op lange termijn zal een wasmachine kapot gaan aan overmatige kalk- of vuilophopingen. Ook zijn vuilresten een goede voedingsbodem voor het vermenigvuldigen van bacteriën en schimmels. Als je wasmachine na het verven niet goed schoon wordt, is dit eigenlijk een waarschuwing dat je wasmachine niet meer schoon wast. De kleuren van textielverf zijn goed te zien waar bacteriën en schimmels meestal onzichtbaar blijven.

Fabrikanten van wasmachines adviseren om periodiek de wasmachine goed schoon te maken. Iedere fabrikant heeft hier ook een eigen product voor. In de gebruiksaanwijzing van de wasmachine staat een instructie hoe je de machine kunt schoonmaken.

In een goed onderhouden wasmachine komt kalkaanslag en vuilophoping nagenoeg niet voor en kun je zonder zorgen je kledingstukken verven. Bij zeer oude, niet onderhouden of defecte wasmachines komt het voor dat de wasmachine niet goed schoon wordt. Een goede schoonmaakbeurt is dan noodzakelijk om je wasmachine weer schoon te laten wassen en verven.

Gelukkig komen deze problemen zeer weinig voor. Jaarlijks krijgen we deze melding slechts 1 of 2 keer op vele tienduizenden bestellingen. Mocht je grote twijfels hebben, kies dan voor het alternatief om met de hand te verven.